3 Tips om verbranding te voorkomen

  • Posted on
  • By Luciën de Wit
  • Posted in tips
3 Tips om verbranding te voorkomen

Vooral licht gekleurde paarden hebben last van de uv-straling door zonlicht, maar ook donkerbruine en zwarte paarden met witte benen of een bles zijn kwetsbaar. Het is met name in het voorjaar en vroege zomer dat de paarden erg verharen komt het veel voor dat de huid verbrand.

Vooral licht gekleurde paarden hebben last van de uv-straling door zonlicht, maar ook donkerbruine en zwarte paarden met witte benen of een bles zijn kwetsbaar. Het is met name in het voorjaar en vroege zomer dat de paarden erg verharen komt het veel voor dat de huid verbrand.
 

3 Tips om verbranding te vorkomen

  1. Houd je paard op stal in de uren dat de zon het felst schijnt.
  2. Gebruik kindvriendelijke anti-zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor en zorg ervoor dat het niet in de ogen komt. Brent het eerst op een klein stukje van de huid aan om te kijken of het paard geen allergische reactie krijgt. Smeer het paard regelmatig in, want de crème kan snel verdwijnen omdat het paard met z’n staart zwaait of door hoog of vochtig gras loopt.
  3. Het is aan te bevelen een vliegenmasker te gebruiken waarbij de oren en de neus ook bedekt is. Ook belangrijk is het om een goede vliegendeken om te doen.
    Let op: Heeft je paard erg veel last van een verbrande huid, dan kun je beter een lichtgewicht deken opdoen dan een vliegendeken.


Bekijk alle vliegendekensPlease accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »