Algemene verkoopvoorwaarden

* Bestellen

Wanneer u bestelling plaatst, gaan wij ervan uit dat u aangegeven product wenst te ontvangen. U krijgt een email van ons ter bevestiging met daarin uw bestelnummer, het totaalbedrag (inclusief verzendkosten) en de betalingsvoorwaarden.

* Annuleren bestelling

U heeft wettelijk gezien 14 weekdagen de tijd op uw bestelling terug te komen.  Mocht u reeds betaald hebben, maar mocht het product nog niet zijn verstuurd, krijgt u het overgemaakte bedrag terug gestort op uw bank- of girorekening. Wanneer het product reeds verstuurd is, kunt u dit op eigen kosten retour zenden. Na goed ontvangst krijgt u de aankoopkosten retour.

* Betalingsvoorwaarden

Betaling geschiedt vooraf via bank- of giro overschrijving, of via iDEAL. Vermeldt bij de betaling altijd uw bestelnummer. In de bevestiging per email die u tegen deze tijd heeft ontvangen, vindt u alle gegevens om het bedrag (inclusief verzendkosten) binnen 7 weekdagen aan ons over te maken. Wanneer na deze periode geen betaling is ontvangen, wordt automatisch de bestelling teniet gedaan. Mocht u alsnog de producten wensen te ontvangen, plaats dan een nieuwe bestelling.

* Verzending

Verzending (op eigen risico) wordt verzorgd via de TNT of DHL. In principe versturen wij standaard, tenzij u anders wenst. Bij het afrekenen kunt u de keuze maken uit verschillende verzendopties. Wij zijn niet aansprakelijk voor het kwijtraken van uw bestelling met de normale verzendmethode! Daarvoor moet u verzekerd of aangetekend kiezen! Onze standaardverzendkosten zijn € 7,95 (Dit is incl. BTW en verpakkings- en afhandelingskosten). Bij opdracht tot het verzenden onder rembours is de klant ten alletijde de rembourskosten verschuldigd. Bij niet afhalen of accepteren van rembourszending zullen de rembourskosten worden verhoogd met € 5,= administratiekosten

* Verantwoordelijkheid

Wij gaan ervan uit dat u eigenaar bent van uw bestelde product, zodra de betaling hiervan heeft plaatsgevonden. Luba Paardendekens zal uw product met zorg behandelen en overdragen aan de TNT/DHL.

Verzending van uw bestelling is, zoals beschreven, op eigen risico. U kunt aangeven uw producten aangetekend/ verzekerd te laten versturen om dit risico in te perken. Wanneer u dit niet aangeeft, is de verzending volgens standaard procedure. Luba Paardendekens  kan niet verantwoordelijk worden gehouden voor verlies danwel schade tijdens het transport.

* Levertijd

Na ontvangst van uw betaling, krijgt u van Luba Paardendekens een bevestiging. Daarin wordt duidelijk gemaakt wanneer uw bestelling wordt overgedragen aan de TNT/DHL. Dit zal doorgaans binnen 5 werkdagen het geval zijn. Bij iDEAL betalingen zal normaal gesproken uw bestelling de volgende werkdag afgeleverd worden zoals is aangegeven op de website.

Bij producten niet op voorraad zullen wij de verwachte levertijd aangegeven.  In geval van overmacht wordt dit afzonderlijk bekeken, uiteraard in goed overleg met u, de klant.

Mocht u hierover verzoeken danwel vragen hebben, kunt u altijd even contact opnemen via de email [email protected]

*Garantie

Alle paardendekens, halsstukken, maskers  zijn gewaarborgd tegen fabricage- en/of materiaalfouten. Deze garantie geldt voor een periode van zes maanden op voorwaarde dat het aankoopbewijs kan worden voorgelegd. Tevens dienen de reiniging- en onderhoudsinstructies te zijn opgevolgd, zie hiervoor ook ’wassen en onderhoud’ onder de rubriek “informatie”.  Dekens die te vaak en te warm gewassen worden verliezen hun waterafstotende en ademende eigenschappen, bovendien krimpen ze en kunnen de naden makkelijker loslaten.
Schade als slijtage door gebruik (zoals pilling, klittenband  en onderdelen) vallen niet onder de garantie  en ook schade als gevolg van geweld van buitenaf (zoals spijkers, schroeven, paardentanden, schuren of trekken, door paard beschadigde deken) valt niet onder de garantie.

Garantie is niet overdraagbaar aan tweedehands koper, De garantie  is alleen geldig voor de eerste koper van het product en kunt als tweedehands koper geen aanspraak maken op garantierechten.

Wij adviseren u om het beschermstof wat aangebracht is op het klittenband stuk aan de borst te bewaren en dit steeds erop te doen bij het opbergen van de deken. Zo voorkomt u beschadiging en het opnemen van onnodig vuil, waardoor de werking goed blijft.

Voor elke outdoordeken geldt dat u er rekening mee moet houden dat er water in de deken kan binnendringen langs de randen en de stiksels.

Ondanks dat de stof goed waterdicht is, zijn de naden vaak doorgestikt waardoor, bij heftige of langdurige regenbuien, de deken op de naden kan gaan lekken. Staat je paard langdurig of zelfs dag en nacht buiten, dan is het aan te raden om een deken te kiezen met een waterdichtheid van 4000 mm/m2 of meer. De kans op doorlekken bij deze deken is minimaal. Let wel, door extreem weer of harde wind kan er altijd regen onder de deken waaien of er bij in regenen, ook al is de deken nog zo goed waterdicht (zie verder de informatie onder ‘Waterdichtheid’).

Witte vlekken op de binnenvoering zijn een overduidelijk signaal dat de deken te warm is. Uw paard heeft dan gezweet onder zijn deken.
Als er aanspraak gemaakt kan worden op de garantie, zal LuBa paardendekens een nieuwe soortgelijke deken leveren. Indien deze niet meer voorhanden is zal er een tegoedbon geleverd worden. Er kan nimmer een beroep gedaan worden op "geld-terug" garantie.   

* Retour sturen / Aansprakelijkheid

U heeft, zoals gezegd, 14 kalenderdagen de tijd op uw bestelling terug te komen, dan wel te wijzigen.

Mocht u ondanks alles niet tevreden zijn over het product kunt u deze, binnen 14 dagen na ontvangst van de deken en op eigen kosten retourneren. De deken moet 100% schoon zijn, heel,vrij van haren en in originele verpakking. Let op! retouren dienen vooraf aangemeld te worden via uw account op onze website en u dient het retourformulier met uw retour volledig ingeuld mee retour testuren. Bij goed ontvangst krijgt u uiteraard de kosten van het product retour. De door u gemaakte verzendkosten om de zending retour te sturen worden niet door ons vergoed.  Als het product direct bij levering  een  defect vertoont verzoeken wij u het product binnen 48 uur retour te sturen, zodat wij het kunnen ruilen.  De kosten die U hiervoor maakt, komen uiteraard voor onze rekening. Bij retournering van een product wegens annulering komen de verzendkosten voor uw eigen rekening.  Wij zullen het artikel direct omruilen of terugbetalen afhankelijk van de situatie. Alle zendingen dienen voldoende gefrankeerd te worden anders kunnen ze niet in behandeling worden genomen. In geval van terugbetaling zullen wij de gemaakte verzendkosten doorberekenen, tenzij tengevolge van enig tekortkomen van onze kant deze kosten in alle redelijkheid voor onze rekening zouden moeten komen.

Afwijkingen op deze retourvoorwaarden zijn enkel toegestaan bij uitdrukkelijke overeenkomst tussen de consument en LuBa paardendekens.

Bij klachten, tips en of ideën verzoeken wij u contact met ons op te nemen. Binnen onze mogelijkheden zullen wij er alles aan doen u tevreden te stellen.

*LUBA PAARDENDEKENS is nimmer gehouden tot betaling van enigerlei schadevergoeding aan de Klant of anderen, tenzij er sprake is van opzet of grove schuld aan de kant van LUBA PAARDENDEKENS.
*LUBA PAARDENDEKENS is nimmer aansprakelijk voor gevolg- of bedrijfsschade, indirecte schade en winst- of omzetderving.
*Indien LUBA PAARDENDEKENS om welke reden dan ook, gehouden is enige schade te vergoeden dan zal de schadevergoeding nooit hoger zijn dan een bedrag gelijk aan de factuurwaarde met betrekking tot het product of de dienst waardoor de schade is veroorzaakt. 

* Waterdichtheid

Waterdichtheid Paardendekens

Voor elke outdoordeken geldt dat je er rekening mee moet houden dat er water in de deken kan binnendringen langs de randen en stiksels. Ook is het mogelijk dat er bij hevige regenval een aanzienlijke hoeveelheid water langs de nek van het paard de deken binnendringt. Het zogenaamde inregenen. Ook aan de onderzijde/ zijkant zou een deken nat kunnen worden door het zogenaamd opspattend water.

Dekens met een gladde voering kunnen op dagen met een hoge luchtvochtigheid aan de binnenzijde klam worden, waardoor het lijkt dat de deken niet waterdicht is. Maar de deken kan dan de overtollige warmte niet snel genoeg afvoeren, waardoor er condensvorming aan de binnenzijde van de deken ontstaat.

In bepaalde omstandigheden kan de binnenvoering van een deken, nadat deze van het paard verwijderd is, klam of zelfs nat worden. De deken heeft dan overtollig vocht opgenomen, wat normaal gesproken verdampt door de warmte van het paard. Omdat de deken op dat moment van het paard verwijderd wordt, wordt het verdampingsproces gestopt. De damp condenseert dan weer tot vocht, waardoor de binnenvoering klam of nat wordt.

Witte vlekken op de binnenvoering zijn een overduidelijk signaal dat de deken te warm is. Je paard heeft dan gezweet onder zijn deken.

Dekens die zonder juist paardendekenwasmiddel, te vaak en te warm gewassen worden verliezen hun waterafstotende en ademende eigenschappen, bovendien krimpen ze en kunnen de naden makkelijker loslaten.

De waterdichtheid van een deken slaat op de stof en niet op de gehele deken. 
Echter is het zo dat bij elk merk deken water kan binnentreden bij de aanhechtingen van de singels, borstsluitingen, staartflap, bies rondom, loopsplitten, ringetjes voor bevestiging hals etc. Deze onderdelen kunnen in het fabricage proces bij geen enkel merk getapeseald worden.  Deze aanhechtingen zijn op de deken genaaid met een dunne naald. Door de gaatjes van de naald kan, bij zware regenval, bij elk merk deken water naar binnen gaan, omdat deze gaatjes dus niet getapeseald kunnen worden.
De naden van de deken zijn wel volledig getapeseald. Ook andere merken wijzen in hun websites op de naaldgaatjes.

De Waterdichtheid van onze dekens is aangegeven in …….mm, dit is de hoeveelheid water die de deken onder druk kan tegenhouden. Hoe hoger de waarde, hoe beter (en langer) de deken bestand is tegen (zware) regen. Een andere bepalende factor is de ademende werking van de stof.  Het ademend vermogen. ‘Breathability’ uit zich in gram per m2 per 24 uur, waarbij waardes variëren van 2.000 (goed ademend vermogen) tot maar liefst 4.500 (extreem goed ademend vermogen).

* Privacy

Uw adresgegevens en emailadres worden bewaard, uitsluitend voor onze eigen administratie. Uw gegevens worden dus niet doorgegeven aan derden!

* Betrouwbaarheid

Luba Paardendekens is een onderdeel van LuBa International bv en staat bij de Kamer van Koophandel Limburg geregistreerd onder nummer 12055398. Luba Paardendekens heeft veel respect voor haar klanten en treed graag in contact met haar klanten. Zij besteedt zorg aan uw bestelling. U kunt voor vragen altijd contact met ons opnemen!

* Voorradigheid van producten

Luba Paardendekens  zal zo goed mogelijk de juiste voorradigheid van producten weergeven. Echter tijdens of vlak na een beurs, moeten de voorraden handmatig worden ge-update. Dit gebeurt zo snel mogelijk na de beurs.

Het plaatsen van een bestelling betekent automatisch dat u akkoord gaat met de hierboven genoemde voorwaarden.